„Auto(r) na korzou“: Veče sa Oliverom Injcem, autorom knjige „Velike advokatske odbrane“

U okviru programa festivala knjiga „Auto(r) na korzu“ na nikšićkom Trgu slobode, večeras sa početkom u 20 časova, biće upriličen razgovor sa Oliverom Injcem.

Medijator večeri biće književnik i književni kritičar, magistar Milorad Durutović.

Oliver Injac advokat i književnik iz Niša, još kao student jedan je od prvonagrađenih na takmičenjima u govorništvu na Pravnom fakultetu u Beogradu 1994. i 1995.

Injac je autor nekoliko knjiga iz oblasti sudskog besjedništva i advokatske istorije.

Publici u Crnoj Gori i šire Injac je najviše poznat po knjizi „Velike advokatske odbrane“ koja je doživjela četiri izdanja i po kojoj je snimljeno nekoliko epizoda igrane TV serije „Branilac“. Ova TV serija, u čiju realizaciju su bila uključena najpoznatija glumačka imena regiona, privukla je veliku pažnju gledalaca kada je prije nekoliko mjeseci emitovana petkom na prvom programu Radio i televizije Crne Gore. Serija „Branilac“ se zasniva na istinitim događajima i sudskim procesima koji su se odigrali u Crnoj Gori i širom bivše Jugoslavije i u kojima je prikazana složenost i težina advokatskog poziva, posmatranog iz ugla branioca okrivljenih.

Stvaralački opus Olivera Injca čini i poezija i novinarstvo. Član je redakcije časopisa za pravnu teoriju i praksu Advokatske komore Srbije „Branič“ koji izlazi od 1887. godine.

NIKŠIĆ PROGNOZA