Zaposleni u Aerodromima očekuju pomake u dogovorima

Predstavnici zaposlenih u Aerodromima Crne Gore sastali su se danas sa potpredsjednikomVlade Ervinom Ibrahimovićem, ističući nezadovoljstvo radnika veliko i da očekuju pomak u dogovorima sa poslodavcem, a sa druge strane menadžment izložio svoje argumente i dileme vezano za pojedine zahtjeve.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija, predstavnici zaposlenih očekuju pomak u dogovorima sa poslodavcem.

Ibrahimović je i ranije razgovarao i sa predstavnicima zaposlenih i sa predstavnicima kompanije.

Na sastanku, Ibrahimović je istakao da su nedavni razgovori iskorak u komunikaciji između dvije strane i prilika da se uz dobru namjeru svih prisutnih pronađe prostor za rješenja koja mogu biti u korist i zaposlenih, a da ne ugrožavaju poslovanje kompanije.

„Na kraju sastanka dogovoreni su sljedeći konkretni koraci u cilju pripreme narednog susreta i otklanjanja određenih pravnih dilema, koje su bile predmet diskusije tokom razgovora. Poštujući prava radnika i zaposlenih da uslijed nezadovoljsta svojim statusom, organizuju štrajk i na taj način traže ispunjenje zahtjeva, potpredsjednik Vlade i resorni ministar je uputio prisutnima apel da, uz podršku resornog ministarstva, iskoriste sve postojeće mehanizme i nastave razgovore, kako došli do zajedničkih rješenja“, zaključeno je u saopštenju MKI. 

Foto: MKI

NIKŠIĆ PROGNOZA