„Vlada prihvatila predlog Kluba poslanika Demokrata, dodatna ulaganja u infrastrukturu“

Vlada Crne Gore prihvatila je predlog Kluba poslanika Demokrata da se pored brojnih infrastrukturnih projekata predviđenih budžetom za 2024. godinu uvrsti i sanacija ulice u naselju Lipnica u Bijelom Polju, zatim rekonstrukcija teniskog i odbojkaškog terena na gradskom stadionu u Pljevljima, kazao je Nikola Rovčanin, poslanik Demokrata.

– Vrijednost ovih investicija projektuje se u iznosu od 400 000 eura. Građani Gornje Lipnice u Bijelom Polju suočavaju se sa velikim problemima pojave klizišta, koje ugrožava njihove domove i imovinu, uz veoma loš putni pravac. Klub poslanika Demokrata reagovao je predlogom da se za hitnu sanaciju obezbijede sredstva u državnom budžetu za 2024. godinu, kako bi građani ovog naselja u najkraćem roku imali riješen dugogodišnji problem, a isti je prihvaćen – kazao je Rovčanin.

Takođe ističe da su Demokrate za razvoj sporta u Pljevljima, pored ulaganja Centra za sport i rekreaciju, prepoznale potrebu da se iz državnog budžeta izdvoji dio sredstava za rekonstrukciju sportske infrastrukture, teniskog i odbojkaškog terena na stadionu pod Golubinjom.

– Od izuzetnog je značaja da se za djecu i sportiste Pljevalja obezbijede kvalitetni infrastrukturni sadržaji u prilog strateškom opredjeljenju razvoja grada u svim segmentima. Veoma je važno da sjeverne opštine koje su pogođene negativnim demografskim kretanjima budu u posebnom fokusu pažnje infrastrukturnih i investicionih ulaganja, na čemu će Klub poslanika Demokrata posebno insistirati – kazao je Rovčanin.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA