(VIDEO) Vujović: Očekujemo podršku matične kompanije EPCG i ministra Mujovića

Nakon skoro godinu dana od kada je EPCG kupila nikšićku Željezaru situacije je zadovoljavajuća ali ispod očekivanja. Trenutno radi pogon za izradu konstrukcija i podkonstrukcija za prvu solarnu elektranu na zemlji, kao i pogon za izradu PVC stolarije. Očekivanja radnika su velika s obzirom na to da su raspisani Javni poziv i Oglas za pokretanje proizvodnje u Čeličani i Kovačnici, odnosno izvršnog direktora EPCG Željezara Nikšić.

U krugu Željezare počela je montaža konstrukcija i podkonstrukcija za prvu solarnu elektranu na zemlji, a koje su urađene u jednom od dva pogona koji su trenutno u funkciji, kaže Ivan Vujović predsjednik sindikata.

Očekuju podršku matične kompanije EPCG i resornog ministra Saše Mujovića, jer jedina želja radnika je da rade i zarađuju platu.

Potencijal Željezare je nesporan samo je neophodno da ga neko kanališe.

Sa nestrpljenjem očekuju rezultate Javnog poziva za pokretanje proizvodnje u Čeličani i Kovačnici ali i Oglasa za novog izvršnog direktora.

Trenutno je u Željezari 288 radnika. Vujović kaže da nemaju informaciju da li će biti novog otpuštanja. Nadaju se da do toga neće doći, već da će biti razloga za dodatnim angažovanjem dolaskom novog investitora u Čeličanu i Kovačnicu a uz to imajući u vidu da je u planu i pokretanje proizvodnje betonskih stubova i armaturnih mreža.

Očekuju da će restoran koji je trenutno zatvoren početi sa radom već naredne sedmice, do kada očekuju završetak procedure oko javnih nabavki.

Marina Radojević
Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA