(VIDEO) Šoškić: Rebalansom ovogodišnji budžet Opštine Nikšić veći za 3,5 miliona eura

Nacrtom Odluke o izmjenama odluke o budžetu Opštine Nikšić za tekuću godinu koji je bio i tema današnje javne rasprave predviđenio je da Budžet za ovu godinu bude veći 3 miliona 555 hiljada eura. Glavni razlog rebalansa budžeta za ovu godinu je povećanje zarada u neto iznosu za 440 hiljada eura veće u odnosu na projektovane, kako za organe loklne samouprave tako i za javne ustanove i druge potrošačke jedinice. Pored rashodnog u ovoj godini povećan je i kapitalni dio budžeta za milion i 153 hiljade eura.

Kako su se zahtjevi potrošačkih jedinica uklopili u prihode, budžet za ovu godinu veći je od predviđenog za 3 miliona 555 hiljada eura, kaže Zoran Šoškić, sekretar Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetnništvo.

Budžet opštine Nikšić je stabilan, tako da će to moći da podnese kako u ovoj tako i u narednoj godini. No, pored rashodnog u ovoj godini povećan je i kapitalni dio budžeta za milion 153 hiljade eura.

Na računima ima dovoljno sredstva do kraja godine, kaže Šoškić. Dio će biti prenesen i u narednu, koji će u prvim mjesecima , do većeg priliva sopstvenih prihoda omogućiti da se održi likvidnost na svim nivoima. Nacrt odluke o imjenama odluke o budžetu opštine Nikšić za tekuću godinu, naći će se pred odbornicima lokalnog parlamenta krajem ovog ili početkom narednog mjeseca. Interesovanja za javnu raspravu nije bilo.

Marina Radojević

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA