(VIDEO) IPC Tehnopolis i ove godine organizuje program edukacija

IPC Tehnopolis i ove godine će, uz podršku Opštine Nikšić, realizovati niz STEM obuka namjenjenih djeci i odraslima. Rok za prijavu je 10. april. Svim kandidatima koji uspješno prođu Program edukacija biće dodijeljeni sertifikati o učešću.

„Obuke namjenje odraslima su Digitalni marketing, Dizajn i štampa, Finansije za nefinansijere, Akademija prodaje i Škola stripa i ilustracije“, ističe Jelena Popivoda, PR menadžerka.

Cilj ovih obuka je da polaznici steknu znanja koja će im pomoći da usavrše profesionalne vještine i pronađu zaposlenje, realizuju poslovne ideje, započnu sopstveni biznis ili unaprijede postojeći.

Broj mjesta za obuke za odrasle je ograničen.

„Svaka od ovih obuka ima predviđen plan i program, dakle, kada startuje, kada se završava, koliko često se obuke održavaju, uz zavisnosti od vrste obuke – jednom ili više puta sedmično, a sve te detalje, uključujući i osobe koje drže obuke, zainteresovani mogu pronaći na sajtu i društvenim mrežama IPC Tehnopolis“ – ističe Popivoda.

Popivoda naglašava da je poseban segment Programa edukacija posvećen je djeci i mladima uzrasta 5 do 17 godina, koji, kroz dizajn, programiranje, rad sa robotima i 3D štampačima, razvijaju osnovne STEM vještine.

Takođe, uče se i brojnim vještinama kao što su kreativnost, kritičko razmišljanje, timski rad i komunikacija.

„Za najmlađe i one malo starije, u saradnji sa osnovnim i srednjim školama i vrtićima iz Nikšića, organizujemo šest specifičnih obuka: 3D modelovanje i štampa, Arduino i robotika, kao i uvod u svijet kodiranja“, ističe Popivoda.

Ove obuke su već treću godinu za redom finansijski podržane od Opštine Nikšić i besplane su za sve polaznike.

U okviru Programa edukacije, do sada je realizovano 50 obuka iz 15 različitih oblasti, a osnovna i napredna STEM znanja i vještine steklo je preko 650 sugrađana.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA