Spajić očekuje procvat privredne saradnje sa Francuskom

Posljednjeg dana radne posjete Francuskoj, premijer Milojko Spajić sastao se sa predsjednicima Komisija za evropske poslove Senata i Nacionalne Skupštine.

Spajić je danas razgovarao i sa predstavnikom kompanije Vansi, jedne od vodećih francuskih kompanija u sektoru građevinarstva i energetike, a u čijem vlasništvu su i brojni aerodromi u 12 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Premijer Spajić kazao je da predstoji period procvata privredne saradnje između Crne Gore i Francuske, pri čemu su ključna četiri stuba saradnje: odbrana, zdravstvo, ekologija i insfrastruktura, kao i krovni strateški dokument što je i dogovoreno tokom sastanka s predsjednikom Emanuelom Makronom.

„Mislim da je bila viša nego uspješna posjeta, dobili smo obećanje od predsjednika Makrona da će posjetiti Crnu Goru na 20. godišnjicu obnovljene nezavisnosti naše države 2026. godine. Tada ćemo držati i samit evropske političke zajednice upravo u Crnoj Gori i nadam se da ćemo imati, pošto su dvije godine do tada, i konkretne benefite i konkretne rezultate od ova četiri sporazuma i jednog krovnog sporazuma strateške saradnje između Francuske i Crne Gore. Dogovorili smo sve korake koji trebaju da uslijede za te dvije godine, tako da mislim da će biti ove dvije godine najvećeg procvata, primarno privredne saradnje između Francuske i Crne Gore”, kazao je Spajić u Parizu za TVCG.

Foto: Screenshot/RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents