Sastanak Damjanovića sa predstavnicima penzionera naredne sedmice

Ministar finansija u Vladi Crne Gore Aleksandar Damjanović kazao je da će početkom nedelje primiti predstavnike Partije penzionera PIR i predstavnike Pokreta penzionera CG, i Udruženja penzionra Pravda, koji predstavljaju i predstavnike penzionera sa najnižim penzija, Udruženje sa srazmjerno penzija za, i predstavnike Civilnih invalida Crne Gore, mr Moma Joksimovića i Svetozara Čabarkapu.

Pomenuta penzionerska udruženja danas su Damjanoviću uputila zahtjev za sastanak na kojem bi se razgovaralo i donijele odluke po pitanju, kako navode, problema u Savezu udruženja penzionera Crne Gore. Od Damjanovića zahtijevaju da ukine plaćanje penzinerske članarione tom savezu koji, ističu, zloupotrebljava taj novac.

„Sastanak može donijeti sudbonosne odluke za dalji rad ove najbrojnije i najugroženije staleške organizacije. Kako u sprečavanju daljeg lopovluka penzionerske članarine i penzionerdkih stanova, tako i usklađivanjem i povećavanjem penzija u skladu sa zaradama i inflacijom , naročito u sektoru prehrane, gdje penzioneri najviše troše penzije. Takođe, predstavnici penzionera će zahtijevati da se vrši linearno a ne proporcionalno usklađivanje penzija, jer 10 odsto povećanja penzije za onog da 1.500 eura je 150 eura, za onog sa 300 eura je 30 eura što je zločin i nepravda kakve nema u EU“, navode iz penzionerskih udruženja.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA