Nova uprava “Montekarga”

Vladina Komisija za kadrovska i administrativna pitanja utvrdila je na predlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva listu kandidata za novi Odbor direktora u kome bi trebalo da budu Miroslav Brajović (diplomirani menadžer ekonomije), Vlatko Medenica (diplomirani inženjer metalurgije), Vera Vujović (diplomirani inženjer građevinastva) i Toni Đurašaj (profesor razredne nastave), saznaju “Vijesti”.

Oni su predloženi kao predstavnici državnog kapitala u preduzeću i očekuju se da Vlada na jednoj od narednih sjednica izglasa ovu listu. Manjinski akcionari imaju jednog svog predstavnika koga će predložiti na Skupštini akcionara.

“Montekargo” je lani, prema izvještaju o poslovanju dostupnom na sajtu Poreske uprave, imao gubitak od 602 hiljade eura.

“Poslovni prihod je bio 7,4 miliona, što je za 600.000 manje nego u uporednog godišnjem periodu, rashodi su iznosili 4,3 miliona, a troškovi za zarade zaposlenih 3,9 miliona eura”, navodi se u izvještaju.

Preduzeće je lani imalo 321 radnika, odnosno, 10 više nego godinu ranije.

“Akumulirani gubitak na kraju prošle godine je bio 8,8 miliona eura, dugoročne i kratkoročne obaveze 9,5 miliona eura, a odložene poreske obaveze su bile 2,9 miliona”, navodi se u izvještaju.

Foto: Montekargo

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA