Predstavnici željezaraca razgovaraju sa čelnicima EPCG

Nakon sjednice Odbora direktora EPCG predsjednik Sindikata EPCG Željezara Ivan Vujović i dvojica radnika razgovarali su sa čelnicima EPCG. Vujović je na kratko izašao i okupljenim radnicima rekao da će razgovore nastaviti a da oni kraj razgovora čekaju u Željezari.

Radnici su se ranije danas okupili ispred upravne zgrade EPCG u znak protesta što im kansi septembarska plata a posebno zbog činjenice što se još uvijek ne zna dalji status Željezare.

Vujović je radnicima rekao da mu je predočeno da su obezbijeđene septembarske zarade.

„Večeras nastavljamo razgovore, dobili smo neke pomake. Očekujemo da ćemo se dogovoriti da počnemo normalno funkcionisati“, rekao je Vujović.

Ipak, sudbina oko 100 zaposlenih po ugovoru u Željezari je jasna.

„Njima je istekao ugovor, ako se bude promijenila situacija u fabrici trebaće još radnika. To je zaključak sa sastanka do sada“, rekao je Vujović koji nije mogao da precizira tačan broj ugovoraca koji za sada neće biti angažovani u Željezari.

Imovinu nikšićke fabrike početkom godine za 20 miliona eura od turskog „Tosčelika“ kupila je EPCG. Međutim, do danas proizvodnja nije pokrenuta, a broj radnika, umjesto prvobitnih 229, koliko ih je ostalo u Željezari nakon odlaska „Tosčelika“, premašio je brojku od 400.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA