„Naredne sedmice međunarodni konkurs za izvršnog direktora ACG, 2024. rekordna“

Za prva tri mjeseca 2024. godine Aerodromi Crne Gore (ACG) bilježe rekorde, kazao je novoizabrani član Odbora direktora Nikola Bajčetić. On je naveo da su Aerodromi u prvom kvartalu opslužili 350 hiljada putnika ili četvrtuinu više nego rekordne 2019. Nada se i da će naredne sedmice biti raspisan međunarodni konkurs za izvršnog direktora ACG.

„Prema svim informacijama Aerodromi Crne Gore već bilježe rekordnu godinu. Od 1. januara do 31. marta ACG opslužili su 350 hiljada putnika što je za četvrtinu više u odnosu na rekordnu 2019. Ako se taj trend nastavi, a podaci koje imamo pokazuju da će se oni nastaviti imaćemo rekordnu godinu za ACG“, kazao je Bajčetić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

On je kazao i da se nada da će naredne sedmice biti raspisan međunarodni konkurs za izvršnog direktora ACG.

Komentarišući nedavna dešavanja u kompaniji, smjenu izvršnog direktora dan uoči smjene Odbora direktora pa izbor novog Odbora direktora i na pitanje da li je tu riječ o partijskom zapošljavanju Bajčetić je kazao da smatra da to nije bilo dobro za kompaniju i društvo da se dan prije izbora novog Odbora direktora smjenjuje izvršni direktor.

„Ako je bilo problema vezano za spornu transakciju trebalo je sačekati novi Odbor direktora“, kazao je Bajčetić.

Podsjetio je da je dio sporne uplate vraćen i da se potražuje još 42 hiljade eura.

Bajčetić smatra da će novi Odbor direktora ispuniti očekivanja.

„Dobro je da se možda i ta praksa promijenila da nemamo sve partijske kadrove ali je definitivno da partije moraju delegirati svoje predstavnike u upravljačkim strukturama državnih preduzeća jer na taj način preduzeće prati politiku Vlade“, kazao je Bajčetić.

Foto: TVCG/printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA