Mujović: Vlada dala saglasnost za projekat povećnja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost za projekat povećnja energetske efikasnosti u domaćinstvima, saopštio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović. Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj je najavio da će Vlada podržati domaću proizvodnju jer želimo da imamo više domaćih proizvoda.

“Vlada je dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikansosti u domaćinstvima. Povećanje enegrtske efikasnosti je da ono što već imate koristite na ekonomičniji način. Povećanje energetske efikasnosti je način da smanjimo naše mjesečne troškove”, rekao je Mujović na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Prema njegovim riječima na sjeveru imamo velike ekološke probleme, jer se u zimskom periodu uglavom koriste ugalj i drvo za ogrijev što želimo da promijenimo.

“Budžet ovog projekta je 8,8 miliona eura. Ovim ćemo subvencionirati građane da se stvore bolji uslovi života i smanji zagađenje. Od ovoga je Pljevljima namijenjeno 2,8 miliona eura. Molim građane da se zainteresuju za ovaj program. Ovo je izuzetno djelotvorna i plodna akcija da se riješi više problema. EPCG će dati svoj doprinos”, naglasio je Mujović.

On kaže da na ovaj način pokazuju odgovornost i pokazujemu da će voditi računa o građanima Crne Gore.

Đeljošaj je najavio da Vlada planira da podrži domaću proizvodnju “jer želimo da imamo više domaćih proizvoda, da naša preduzeća budu konkurentna”.

“Podržaćemo i digitalizaciju. To vidimo kao šansu da njihovo znanje dodatnihm sredstvima podržimo. Planiramo i vaučere za mlade i žene i biznisu”, istakao je Đeljošaj.

foto:Vlada CG-CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA