Mandić: Pitanje Svetog Stefana će se riješiti u bliskoj budućnosti

Pitanje Svetog Stefana će se riješiti u bliskoj budućnosti, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je istakao važnost očuvanja kulturne baštine, i kazao da će ovo poluostrvo ponovo biti otvoreno za mnogobrojne posjetioce.

Dodao je da će nastojati „da Sveti Stefan bude vraćen onima kojima istinski i pripada“.

Mandić je to kazao tokom posjete predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove Budvi.

Ova posjeta ima ključnu ulogu u planovima daljeg razvoja ovog turističkog mjesta, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve.

Posjeta visokih zvaničnika Azerbejdžana ističe važnost jačanja međunarodne saradnje, razmjene iskustava i potencijalnih investicija.

Tokom susreta sa delegacijom grada Budve, koju su činili Mladen Mikijelj, direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije Budve i Bojana Pićan, poslanica, razgovarano je o ključnim pitanjima za dalji razvoj grada i mogućnostima saradnje između Budve i Azerbejdžana.

Gafarova je, kako se navodi, izrazila divljenje prema ljepotama Svetog Stefana, ali je i žaljenje zbog ograničenog pristupa ovom mjestu.

U razgovorima sa Kuljačom i Mikijeljem istaknuti su potencijali za dalji razvoj turizma i diversifikaciju ekonomije Budve.

Kuljača je istakao važnost privlačenja turista iz Azerbejdžana i uputio otvoreni poziv da što veći brok turista iz ove zemlje dođe u posjetu Budvi i Crnoj Gori, dok je Gafarova istakla da bi njeni sugrađani rado uživali u „čistom, plavetnom moru i suncu“.

Mikijelj je naglasio potrebu za pokretanjem investicionog ciklusa i istakao da je važno biti otvoren za strane investicije, pri čemu je Azerbejdžan svakako jedan od najvažnijih investitora koji su prisutni u Crnoj Gori.

„Produbljivanje ekonomske saradnje je neophodno radi unapređenja turističke ponude i ekonomskog prosperiteta grada Budve“, zaključio je Mikijelj.

„Ova posjeta označava važan korak ka jačanju saradnje između Crne Gore i Azerbejdžana, otvarajući nove mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava i resursa s ciljem ostvarivanja pozitivnih efekata na turizam, kulturu i ekonomiju obje zemlje. Visoki zvaničnici su izrazili optimizam i spremnost za nastavak saradnje, vjerujući da zajedničkim naporima mogu doprinijeti daljem prosperitetu i razvoju Budve i Azerbejdžana. Predsjednica Gafarova je pozvala predsjednika Mandića da u novembru sa svojim saradnicim i našim privrednicima dođe u uzvratnu posjetu Azerbejdžanu, što je predsjednik Mandić sa zadovoljstvom prihvatio“, zaključuje se u saopštenju.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA