Kuban: Ogroman broj njemačkih investitora zainteresovan za Crnu Goru

Delegacija CDU političara iz njemačke i predstavnika fondacije Konard Adenauer je posjetila Crnu Goru i tom prilikom se sastala sa predstavnicima Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP).

Sastanku su prisustvovali poslanici njemačkog Bundestaga Tilmana Kubana i Jana Metzlera, poslanica pokraijnskog parlamenta, Rheinland-Pfalza, Ellen Demuth, kao i Steffen Gartner, gradonačelnik Gellersen, član Predsjedništva CDU Donja Saksonija, i dr. Merlin Franke, gradonačelnik Bienenbitel, predsjedavajući okruga CDU Sjeveroistočna Donja Saksonija i Jakov Devčić direktor fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo konstruktivnim razgovorom kojim se stvorio prostor za dalju saradnju Crne Gore i Njemače. Poslanik njemačkog Bundestaga, Tilman Kuban ukazao je na značaj ovakve posjete.

“Proveli smo dva sjajna dana ovdje u Crnoj Gori i vidjeli šta se dešava po pitanju političkog sistema, ali i investicionog potencijala. Poznato je da postoji ogroman broj njemačkih investitora koji žele da dođu ovdje i iskoriste veliki potencijal Crne Gore,” kazao je Kuban.

Napomenuo je da je ovo tek početak saradnje crnogorskih preduzetnika i njemačkih investitora, te da će razgovori o budućim ambicioznim planovima biti nastavljeni u narednom periodu.

“Imamo više sastanaka, ponovo ćemo doći ovdje sa drugom delegacijom, možda do kraja ove, ili sljedeće godine. Doći ćemo sa investitorima koji žele da ulažu u održivu energiju ili poljoprivredni sektor. To su dvije najvažnije oblasti o kojima smo danas pričali i želimo da ih razvijemo ovdje u Crnoj Gori,” istakao je njemački poslanik.

Veliko zadovoljstvo zbog same posjete delegacije, ali i značajnih razgovora o ekonomskoj saradnji između njemačkih i crnogorskih preduzetnika iskazao je predsjednik CUP-a, Vasilije Kostić.

“Nadamo se da će naši razgovori koji su vođeni na bazi ekonomske i političke saradnje rezultirati nečim dobrim za Crnu Goru, odnosno investiranjem u Crnu Goru. Nadam se uspostavljanju takve saradnje u budućnosti i jačanju takvih odnosa,” rekao je Kostić.

Izvor: Antena M

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA