U tunelu Sozina se zapalio automobil, saobraćaj normalizovan

Saobraćaj kroz tunel Sozina večeras je normalizovan oko 18:30 sati, ali su se prethodno formirale kolone. Prema pisanju Primorskog portala, saobraćaj je prvobitno privremeno obustavljen nakon zapaljenja vozila.

Nakon početnog požara na vozilu u pokretu u tunelu Sozina koji se dogodio večeras oko 18 sati srećom niko nije povrijeđen, a sve se završilo uz manju materijalnu štetu zahvaljujući pribranosti vozača automobila koji se kretao iz pravca Sutomora ka Podgorici.

„Nakon što je uočio dim iz unutrašnjosti vozila, što se dogodilo na jednoj trećini tunela od Sutomora, vozač se zaustavio na prvom proširenju sa desne strane. On je iz SOS kabine uzeo aparat za gašenje požara i prije neko što su stigli vatrogasci sam lokalizovao požar. U incidentu niko nije povrijeđen, a spriječena je veća šteta i potencijalna opasnost za učesnike u saobraćaju“, kazao je za Primorski portal načelnik Službe zaštite i spašavanja “Monteput” doo- tunel Sozina Spasoje Racković.

Srećom, dodaje Racković, vozača zapaljenog vozila nije uhvatila panika, već je bio veoma priseban i praktičan da se zaustavi na proširenju i koristi SOS kabinu.

Racković podsjeća da sistem SOS kabina u tunelu Sozina ima: telefon za komunikaciju sa Komandnim centrom, dva protivpožarna aparata za gašenje sa prahom (6 kg i 9 kg), BONPET ampula i ručni javljač požara. Sistem je povezan sa Komandnim centrom tunela „Sozina“.

SOS kabine su na  29 punktova u tunelu i 14 duž puta od Virpazara do ulaza u tunel „Sozina“.

„Ove kabine su telefonskom vezom povezane sa Komandnim centrom i služe za poziv u pomoć. U svakoj od njih postoje i aparati za gašenje požara“, kazao je Racković.

Foto: Primorski portal

NIKŠIĆ PROGNOZA