Tužilaštvo u Rožajama ispituje slučaj “curenja” testova iz matematike

Osnovno državno tužilaštvo Rožaje formiralo predmet povodom curenja testova iz matematike za polumaturante.

“Povodom medijskog izvještavanja da se slučaj “curenja” testova iz matematike za eksternu provjeru znanja polumaturantima osnovnih škola, dogodio na teriotoriji Opštine Rožaje, ovo tužilaštvo je samoinicijativno formiralo spise predmeta u cilju provjere tih navoda i u skladu sa rezultatima postupka izviđaja će donijeti odluku da li je neko lice na teritoriji Opštine Rožaje izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopštio je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Rožaje – portparol Aldin Kalač.

Eksterno testiranje iz matematike za polumaturante, koje je trebalo da se održi 20. aprila odloženo je jer su testovi stigli do đaka prije polaganja. Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da su obavijestili Upravu policije te očekuju brze rezultate istrage.

“Ovdje je izostao sistem odgovornosti rukovodilaca obrazovnih ustanova, a ministrova odgovornost je najveća i treba da je podnese, a istovremeno da podnese prijave za ovakva kršenja i curenje informacija po hitnom postupku”, kazala je nedavno za CdM viša pravna savjetnica u Centru za građansko obrazovanje Snežana Kaluđerović komentarišuči taj događaj.

NIKŠIĆ PROGNOZA