Sjutra svečano otvaranje univerzitetskog parka

Univerzitet Crne Gore (UCG) organizuje sjutra svečano otvaranje parka u univerzitetskom kampusu u Podgorici, kod zgrade tehničkih fakulteta, u 19 sati i 30 minuta, navodi se u saopštenju UCG-a.

Kako su kazali, rektor UCG Vladimir Božović govoriće na svečanom otvaranju.

Događaj će, kako dodaju, biti prilika da se izrazi zahvalnost svima koji su podržali Univerzitet da, kao društveno odgovorna institucija, doprinese očuvanju životne sredine za sadašnje i buduće generacije, u skladu sa politikom životne sredine Evropske unije.

Prema njihovim riječima, Univerzitet Crne Gore pokrenuo je 2021. akciju ozelenjavanja kampusa na prostoru oko tehničkih fakulteta i studentskih domova, ukupne površine 25.000 kvadrata.

„U ovoj misiji, Univerzitet je imao pomoć Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Glavnog grada i kompanija: CRBS, Eurozox, Novi Volvox, Sin Commerce, LD gradnja, Indel, CEDIS, Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacije Podgorica, Institututa Konfucije, preduzeća Lutrex, Stadion d.o.o, SportVision, kompanije Strabag i Ramel, te Hipotekarne, Crnogorske komercijalne i Erste banke. Nekada šljunkovita ravnica bez sadržaja, danas je oplemenjeni prostor, nova pluća grada, u čijim blagodetima, osim studenata, mogu uživati i građani Podgorice i njeni gosti“, istakli su u saopštenju.

Događaj će, podsjećaju, biti prilika da se obiđe i novopostavljeni vajarski rad u parku – Ligatura, koji je Univerzitetu Crne Gore ustupila Nacionalna bibolioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“, uz saglasnost autora djela, vajara i redovnog profesora Fakulteta likovnih umjetnosti UCG u penziji Milivoja – Miška Babovića.  

Ističu da je svečano otvaranje parka ujedno i kruna uspješnog završetka univerzitetske godine. 

Foto: UCG

NIKŠIĆ PROGNOZA