(VIDEO) Počela akcija „Zaljubljeni u prirodu“; Kovačević: Čuvajmo životnu sredinu

Akcija „Zaljubljeni u prirodu“ Udruženja „Zeleni talas“, koju je podržao predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, počela je na lokaciji kod mosta na kraju Gračaničke ulice.

Kovačević je, kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, istakao da ovakve akcije imaju za cilj da ukažu cjelokupnom društvu na važnost očuvanja životne sredine.

„Priroda je naše neprocjenjivo bogatstvo, koje svi zajednički moramo da čuvamo. Nikšić posjeduje pregršt prirodnih ljepota, koje lokalna samouprava sa svojim nadležnim institucijama gleda da zaštiti“, kazao je Kovačević.

„Inspirisani Danom zaljubljenih, na ovaj način simbolično pokazujemo ljubav prema našoj zajednici. Organizovanje ovakvih akcija naglašava važnost sinergije svih aktera – od lokalnih vlasti do svih građana i građanki, s obzirom na to da samo zajedničkim angažmanom možemo postići značajne rezultate u očuvanju životne sredine i stvaranju zdravijeg i čistijeg okruženja za sve nas. Zato pozivamo sve ekološke aktiviste, građane opštine Nikšić, NVO sektor – da daju svoj doprinos u narednim akcijama i pokažu odgovoran odnos prema prirodi i okruženju u kojem živimo i radimo“, poručili su iz Udruženja.

Akcije ovakvog karaktera biće organizovane jednom mjesečno i odvijaće se na unaprijed mapiranim lokacijama koje na teritoriji grada predstavljaju ekološke crne tačke, i podrazumijevaće sinergičan odnos opštinskih institucija i sekretarijata sa društveno odgovornim organizacijama i pokretima koji realizuju projekte što u prvi plan stavljaju zaštitu i očuvanje životne sredine, te jačanje ekološke svijesti građana.

Ovu akciju, pored Opštine Nikšić, podržale su i druge lokalne samouprave – Podgorica, Budva i Bar.

Foto: Opština Nikšić

Video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA