Pljevljaci pamte obećanja, nove bolnice ni na vidiku

Ni četiri godine od kada je prvi put najavljena izgradnja nove bolnice u Pljevljima, u tome se do sada nije puno odmaklo. Stiglo se do prvonagrađenog idejno-arhitektonskog rješenja i nezvanične informacije da bi tender za glavni projekat uskoro mogao biti objavljen.

Jednom davno, baš kao u bajci, Pljevljacima je obećano nešto što bi im umnogome moglo promijeniti život… Prolazile godine, sa istim obećanjem kroz Pljevlja prolazili neki novi ministri i premijeri. 

Novog objekta bolnice ni na vidiku. Zgrade, srećom, ne liječe. Liječe ljudi i oprema, a sa oboje postojeća bolnica je uprkos brojnim nabavkama u prethodnih par godina i dalje deficitarna.

Izjavu menadžmenta nijesmo dobili zbog zauzetosti, ali njihov optimizam izrečen u telefonskom razgovoru, dijele i pojedini građani.

Pljevaljska bolnica će ovih dana nabaviti dodatnu opremu vrijednu 300.000 eura, a radi se i na ispunjenju obećanja o novom objektu.

Iz Uprave za kapitalne projekte nam je rečeno, da će tender raspisati odmah po dobijanju dokumentacije koja je, nezvanično, u završnoj fazi kompletiranja.

Foto: Screenshot RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA