Nastavlja se odlazak ljekara iz Kliničkog centra

Nakon što je nekoliko ljekara već napustilo Klinički centar, nastavlja se odlazak doktora iz najveće crnogorske zdravstvene ustanove. Prema saznanjima CdM-a, Klinički centar planira da napusti i kardilog Maja Miročević Rotolo.

Doktorka Miročević Rotolo je predsjednica Crnogorskog udruženja za srčanu slabost i član Evropskog udruženja kardiologa (ESC – European Society of Cardiology), kao i podudruženja Evropskog društva kardiologa za srčanu slabost (Heart Failure Association) i za kardiovaskularni imidžing (European Association of Cardiovascular Imaging).

Prema saznanjima CdM-a, osim doktorke Miročević Rotolo, još nekoliko vrsnih ljekara planira uskoro da napusti Klinički centar.

CdM je pitao i Klinički centar koliko je ljekara tokom ove godine napustilo tu ustanovu, ali odgovor nijesmo dobili.

Klinički centar nedavno je nakon višedecenijskog rada napustio i jedan od najčuvenijih digestivnih hiturga na ovim prostorima Ranko Lazović.

Lazović je za CdM kazao da kazao da je napustio KCCG nakon 30 godina rada u ustanovi u čijem je stvaranju je bezrezervo učestvovao.

“Razlozi napuštanja KCCG su profesionalne prirode”, kazao je doktor Lazović i dodao da dalje ne bi komentarisao iz poštovanje prema toj ustanovi i sebi lično.

Lazović je od maja 2019. godine član Odbora za medicinu CANU. Za vanrednog člana CANU izabran je 16. decembra 2022. godine.

Lazović je bio načelnik digestivne hirurgije KCCG od 2004. godine, a obavljao je i funkciju direktora i predsjednika Upravnog odbora te ustanove.

Redovni je profesor i šef katedre na Medicinskom fakultetu i dobitnik Trinaestojulske nagrade za dostignuća u crnogorskoj hirugiji. Bio je dio tima 1996. koji je uradio prvu laparoskopsku operaciju žučne kese, a uveo je u zdravstveni sistem laparoskopske operacije debelog crijeva.

U 2019. uradio je prvu microwave ablaciju – liječenje metastaza na jetri u Crnoj Gori. Jedini u Crnoj Gori i među rijetkima u region radi HIPEC – najsloženiju hiruršku intervenciju u liječenju malignih tumora trbušnih organa.

izvor:CDM

foto:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA