Kroz podsticaj socijalne agrikulture povećati zapošljivost  osoba sa mentalnim invaliditetom

Okrugli sto „Socijalna agrikultura“, koji je održan u prostorijama Mreže za ruralni razvoj u Nikšiću, okupio je sve relevantne aktere koji mogu doprinijeti povećanju zapošljivosti osoba sa mentalnim invaliditetom kroz podsticaj socijalne agrikulture.

Inače, Mreža za ruralni razvoj realizuje aktivnosti uz podršku Opštine Nikšić.

Okrugli sto imao je za cilj podizanje svijesti o značaju socijalne agrikulture u kontekstu povećanja zapošljivosti osoba sa mentalnim invaliditetom.

Okrugli sto je bio prilika za izgradnju trajnih partnerstava i razmjenu ideja kako bi učesnici zajedno doprinijeli boljem razumijevanju i podršci osobama sa mentalnim invaliditetom i njihovim porodicama.

Zaključak je da su iskustva iz dosadašnjeg rada na obuci korisnika projekta i njihovog aktivnog uključivanja u proces branja, sušenja, pakovanja i izlaganja ljekovitog bilja u vidu čajeva, pokazatelj da ova humana misija daje rezultate. Zadovoljstvo korisnika projekta i njihov uspješan proces obuke razlog su da u narednom periodu još snažnije radimo i doprinesemo podizanju svijesti o mogućnostima osoba sa mentalnim invaliditetom.

Okrugli sto su realizovali Nevladino udruženje Impuls iz Nikšića, JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić i Humanitarna organizacija „Dečje srce“ iz Priboja, u okviru projekta „Granice koje spajaju“ – Inicijativa za unapređenje zapošljavanja osoba sa mentalnim invaliditetom u Srbiji i Crnoj Gori, koji se sufinansira sredstvima iz IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014–2020.

foto:fb Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA