Godišnjica sjećanja na tragediju bugarskih đaka u kanjonu Lima

Podsjećajući na potresni događaj, Smolović je kazao da se Bjelopoljci i danas sa tugom sjećaju tragičnog 4. aprila 2004. godine, i da dijele bol na porodicama nastradalih.

Delegacija bjelopoljske Opštine položila je danas cvijeće na spomenik “12 ruža”, u znak sjećanja na bugarske đake, koji su stradali prije 19 godina u saobraćajnoj nesreći u Gostunu.

Pored predsjednika Petra Smolovića delegaciju su činili predsjednik Skupštine Opštine Ernad Suljević i potpredsjednici Nermin Bećirović i Tufik Bojadžić. Podsjećajući na potresni događaj, Smolović je kazao da se Bjelopoljci i danas sa tugom sjećaju tragičnog 4. aprila 2004. godine, i da dijele bol na porodicama nastradalih.

“To je bila velika tragedija koja je zadesila đake koji su se vraćali sa ekskurzije, koji su nastradali u kanjonu Lima. Tada je stadalo 12 maloljetnih učenika , a još mnogo njih je bilo povrijeđeno. I nakon 19 godina mi se sa dubokim emocijama sjećamo te noći i dana, kada su i brojni građani Bijelog Polja uskočili u nabujali Lim i rizikovali svoje živote da bi spasili tu djecu“, rekao je Smolović.

On je istakao da je ta velika tragedija ujedinila i produbila bratske i prijateljske odnose sa Republikom Bugarskom i gradom Svištovom.

“Taj nemili događaj dodatno je produbio prijateljstvo Crne Gore i Bugarske, Bijelog Polja i Svištova, od tada se mi posjećujemo, evociramo i gajimo uspomene na tu tragediju, sa željom da se nikada više ne ponovi takva saobraćajna nesreća“, poručio je predsjednik Smolović.

Sjenima na Spomeniku „12 ruža“ danas su se i ostali opštinski funkcioneri, kao i brojni sugrađani.

NIKŠIĆ PROGNOZA