(FOTO/VIDEO) UO Doma starih Nikšić smjenio direktoricu; Lalatović: Prijaviću njihova nepočinstva

Upravni odbor (UO)  Doma starih u Nikšiću na današnjoj sjednici smijenio je direktoricu te ustanove Anđelu Lalatović, a za vršiteljku dužnosti izabrali su Jelenu Banjević, inače rukovoditeljku socijalne službe u toj ustanovi.

Sjednica UO Doma danas je održana u toj ustanovi, a Lalatović je pozvala novinare s ciljem da i oni prisustvuju zasijedanju, što članovi tog tijela nisu dozvolili.

Lalatović je ustvrdila da je UO sjednicu zakazao suprotno poslovniku, a i Statutu Doma, da nije, kao što je trebalo, obaviještena, te da joj, takođe, nezakonito nisu dozvoli da prisustvuje.

Pošto je smatrala da su zbog navedenog članovi UO nezakonito u prostorijama Doma pozvala je policiju, čiji službenici su došli u Dom, ali nisu sproveli nikakve radnje jer, kako su kazali, za to nisu imali elemenata.

Ipak, predsjednik UO Doma Zdravko Zečević je danas bio u policiji gdje je dao izjavu, a novinarima je obećao da će se u ime UO Doma starih Nikšić povodom današnjih dešavanja obratiti saopštenjem za javnost.

Lalatović naglašava da UO  nije imao ovlašćenja da uđe u ustanovu samim tim što nije ni zakazao sjednicu pravovremeno.

„Ovdje nezakonito na samo njima svojstven način. Vrše smjenu mene kao direktora. Vjerujem da će se time pozabaviti tužilaštvo i ministarstvo“, kazala je Lalatović dok je trajala sjednica UO.

Istakla je da UO zasijeda u nepotpunom sastavu, odnosno od tri člana sjednici prisustvuju dva od kojih je jedan predsjednik tog tijela Zdravko Zečević. Lalatović je kazala da sjednici prisustvuje, takođe, kako tvrdi, nezakonito, i zaposlena u Domu, odnosno  šefica socijalne službe u Domu Jelena Banjević.

„Pozivam sve relevantne instutucije, tužilaštvo  da ovom vidu demonstriranja sile, moći, ljudske samovolje  stanu na kraj. Obratiću se institucijama  da se  ovo nepočinstvo nikad ne ponovi. Deset  godina sam u sistemu socijalne zaštite, i nikad sličnije ni jedan Upravni odbor ovako nešto nije uradio. Vjerujem  da se to radi po direktivama raznih društvenih  političkih  aktera iz sistema. Naši zaposleni trpe velike  ucjene od  strane predsjednika UO, od strane nekih zaposlenih iz  službi i takav način i vid komunikacije je bio nepodnošljiv“, naglasila je Lalatović.

Lalatović je inače jutros obavijestila javnost da je podnijela inicijativu za smjenu Zečevića koji je na nju, kako je ustvrdila, vršio pritisak da „partijski zapošljava“. Protiv Zečevića je jutros najavila i podnošenje krivične prijave.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Propala drzava, propalo sve… Sjase kurta, pa uzjase murta.

NIKŠIĆ PROGNOZA