(FOTO/VIDEO) Kovačević otvorio Novogodišnji i Božićni bazar

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević otvorio je na Trgu slobode Novogodišnji i Božićni bazar, u kojem je učešće uzelo deset izlagača u drvenim kućicama, a ponudu na trgu su upotpunili i radovi djece iz Javne predškolske ustanove „Dragan Kovačević“, djece iz Dnevnog centra sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i predstavnici NVO „Mozaik“ i Doma za stare Nikšić.

Kovačević je, otvarajući Bazar, poručio da se Opština Nikšić iz godine u godinu trudi da u susret Novoj godini i Božiću napravi pravu prazničnu atmosferu u gradu.

„Grad je, kažu, nikad ljepše okićen, a evo danas otvaramo i ovaj bazar. Komisija nije imala nimalo lak posao – stiglo je mnogo prijava, a kapaciteti su ograničeni. Tako da smo odlučili da naredne godine te kapacitete proširimo i iz ovog našeg divnog centra bazar preselimo u druge djelove grada. Naredne godine očekujte još bolju ponudu, a u ovome što imamo danas da svi zajedno uživamo. Opština Nikšić će uvijek biti tu za vas, posebno za naše mališane“, rekao je Kovačević.

Otvaranje bazara upotpunio je hor muzičke skole Dara Čokorilo, a na radost najmlađih i Djeda Mraz. Posjetioci nijesu krili oduševljenje i pohvale za prazničnu atmosferu u gradu pod Trebjesom.

Lokalna uprava, iz godine u godinu se trudi da za sugrađane priredi što ljepši ugođaj i prazničnu atmosferu, pa je tako otvaranje bazara uvod u višednevni zabavni program na kojem če nastupiti različiti izvođači.

Foto: Opština Nikšić

Video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA