Fondacija “Čini dobro” uspješno realizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi

Fondacija “Čini dobro“ uspješno je realizovala još jednu  akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom “Čini dobro, daj krv“, u kojoj su učestvovali zaposleni iz IT zajednice, bankarskog sektora, sektora osiguranja, kao  i građani i građanke.

“Akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje u kontinuitetu organizujemo zajedno sa našim donatorima, prijateljima i partnerima pomažemo Zavodu za transfuziju krvi u prikupljanju ovog humanog lijeka, ali i radimo na razvoju i promociji humanosti, solidarnosti i zajedništva. Bitno je da budemo svjesni da organizovanjem i učešćem u ovakvim akcijama, činimo dobro, tačnije pomažemo da se spasi nečiji život. Takođe, važno je da naši građani i građanke znaju da u situacijama kada im je potrebna ova dragocjena tečnost mogu računati na našu solidarnost i podršku”, rekla je Marija Manja Jovović, direktorica Fondacije „Čini dobro“.

“Ovakve redovne akcije koje sprovodimo ključne su za održavanje stabilnih zaliha ovog lijeka, koji je nezamjenjiv u liječenju mnogih pacijenata. Svakog dana pripremimo i do 150 komponenata krvi. Ovaj angažman jasno pokazuje koliko je važno osigurati kontinuirano snabdijevanje ovim dragocjenim lijekom kako bismo mogli pružiti pomoć svima kojima je potrebna. Moramo se zahvaliti Fondaciji “Čini dobro”, kao i drugim partnerima, koji nam svakodnevno pomažu da održimo stabilne zalihe krvi, a sve u cilju zbrinjavanja pacijenata kojima je ovaj lijek neophodan. Zaista je svakim danom sve duža lista naših partnera koji dolaze iz privatnog sektora, državnih institucija, nevladinih organizacija, ali uvijek se trudimo da pohvalimo mlade koji se sve češće uključuju u ovu humanu aktivnost“, kazali su iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

U akciji su učestvovali zaposleni iz kompanija: Codeus, First Line Software, Naučno tehnološki park, Hipotekarna banka, Data Design, Logate, ZIRA, Poslovna inteligencija,  Robot Code, Wiener Stadtische životno osiguranje a.d. Podgorica, kao i pojedinci koji su se priključili akciji koju je podržala i kompanija Water Group D.O.O.

Fondacija će do kraja godine organizovati još dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Foto: Fondacija “Čini dobro“

NIKŠIĆ PROGNOZA