Fejzić i ministar za islamska pitanja Saudijske Arabije ozvaničili saradnju

U ime Islamske zajednice Reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić potpisao je danas sporazum o saradnji sa ministrom za islamska pitanja kraljevine Saudijske Arabije Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Šeikom i poručio da je to plod duge komunikacije među njima.

“Potpisan je memorandum o saradnji čime je otvorena nova stranica saradnje s državnim institucijama Saudijske Arabije. Islamska zajednica u Crnoj Gori uvijek na najbolji mogući način prezentuje državu Crnu Goru i često kažem da smo dobri ambasadori zemlje u kojoj živimo”, kazao je Fejzić.

Naveo je da je posjeta istorijski važna za Islamsku zajednicu, ali i državu jer je “ovo posjeta ministra jedne moćne ekonomije, koja je prošle godine bila najbrže rastuća u svijetu”.

Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Šeik naveo je da je ovo njegova prva i istorijska posjeta Crnoj Gori.

“Potpisivanjem ovog sporazuma izražavamo obostranu želju da u budućnosti još više sarađujemo i širimo tolerantnost i ljubav, a odbacimo sve oblike nasilja i mržnje. Ovom posjetom Crnoj Gori otvaramo nove kanale saradnje između naša dva prijteljska naroda”, poručio je on.

Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Šeika je na aerodromu Golubovci dočekao Fejzić prije nekoliko dana i najavio da će ovaj važan sporazum biTi ozvaničen danas.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA