Elektrotehnički fakultet: Za studijsku 2024/25 godinu biće raspoloživo oko 300 mjesta za upis

U narednoj studijskoj godini, očekuje se da će Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore imati raspoloživih oko 300 mjesta za upis.

“Ova mjesta su raspoređena na tri studijska programa: Energetika i automatika, Elektronika, telekomunikacije i računari takođe i Primijenjeno računarstvo”, navodi UCG.

Elektrotehnički fakultet nosi reputaciju jedne od vodećih naučnih institucija u Crnoj Gori, sa naučnicima koji su priznati na globalnom nivou.

“Sa šest decenija dugom tradicijom obrazovanja stručnjaka, fakultet je obrazovao generacije koje su konkurentne na međunarodnom tržištu. Programi studija kontinuirano se prilagođavaju savremenim naučnim trendovima i potrebama industrije, a cjelokupna nastava se realizuje sopstvenim kadrom”, ističe UCG.

Kako su dodali, studenti Elektrotehničkog fakulteta tradicionalno su među najboljim srednjoškolcima koji imaju potencijal za postizanje izuzetnih rezultata kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou.

“Njihov uspjeh se ogleda i kroz postignuća na prestižnim takmičenjima poput IEEE Extreme, gdje su se plasirali među 5.2 odsto najboljih timova. Fokus fakulteta nije samo na akademskom uspjehu, već i na praktičnom iskustvu i podsticanju preduzetničkog duha kod studenata. Organizacija Startup akademije omogućava studentima da direktno uče od iskusnih menadžera i preduzetnika, čime se stvara ambijent za razvoj budućih lidera u industriji”, navodi UCG.

Prema njihovim riječima, podrška nastavnog kadra, koji je prepoznat po svojim naučnoistraživačkim dostignućima, omogućava studentima da razviju svoju kreativnost i uključe se u projekte koji im omogućavaju praktično iskustvo.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore poziva sve zainteresovane studente da se pridruže zajednici stručnjaka i lidera u oblasti elektrotehnike, sa ciljem stvaranja bolje budućnosti za sve.

Foto: Elektrotehnički fakultet

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA