Đurašković apelovao na bivše radnike „Košute“ da obustave blokade saobraćaja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković zamolio je bivše radnike „Košute“ da potpuno obustave proteste, makar do 21. maja, i izrazio spremnost lokalne uprave da pomogne u rješavanju njihovih problema.

Đurašković se danas sastao sa bivšim radnicima fabrike „Košuta“ kako bi razmotrili aktuelnu situaciju i moguće korake za rješavanje problema.

„Tom prilikom, Đurašković je uputio apel da se zaustave blokade saobraćaja, cijeneći da one značajno ugrožavaju funkcionisanje lokalne ekonomije i građana. Gradonačelnik je takođe zamolio bivše radnike ‘Košute’ da potpuno obustave proteste, makar do 21. maja, i izrazio spremnost lokalne uprave da pomogne u rješavanju njihovih problema“, navodi se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Predstavnici bivših radinka „Košute“ dodatno su upoznali gradonačelnika sa izazovima i problemima sa kojima se suočavaju.

Podsjetimo, bivši radnici fabrike „Košuta“ već mjesecima protestuju tražeći isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika, u iznosu od 2,8 miliona eura, i povezivanje radnog staža za njih 81.

Bivši radnici cetinjske „Košute“ ponovo će danas blokirati put Podgorica-Cetinje od 12 do 15 sati.

Foto: Prijestonica Cetinje

NIKŠIĆ PROGNOZA