Bivši radnici „Košute“ sjutra blokiraju magistralu na pet sati

Bivši radnici cetinjske “Košute” najavili su da će radikalizovati protest i blokirati saobraćaj između Podgorice i Cetinja svaki drugi dan naredne sedmice.

Radnici su se odlučili na takav korak, pošto protesta ispred Vlade u petak nijesu dobili nikakav odgovor na njihova potraživanja.

Predstavnica radnika Dijana Vujović kazala je za Radio Crne Gore da će blokada magistrale na Kruševom ždrijelu sjutra trajati od 11 do 16 sati .

„Saobraćaj ćemo zaustaviti i u srijedu od 12 do 15 sati, petak od 11 do 16 i iduću nedjelju od 12 do 15 sati. Mi smo morali da se opredijelimo na ovakav vid protesta kako bi još ponovo ukazali u kakvoj se situaciji nalazimo. Izvinjavamo se građanima, ali smo bili prinuđeni da protest radikalizujemo, jer nikakav odgovor nijesmo dobili od Vlade“, navela je Vujović.

 (Foto: RTCG)

Ona je podsjetila da su nakon protesta ispred Vlade u petak očekivali da će ih primiti premijer Milojko Spajić, ali do toga nije došlo pa su bivši radnici “Košute” razočarani.

„Osjećamo se kao građani drugoga reda i da svi imaju veće privilegije nego mi. I mi smo ostali bez prava nakon stečaja u fabrici. Nijesmo dobili zarade, a nije povezan ni radni staž za dosta radnika. Zaslužujemo da se i na nas neko okrene, jer skoro tri decenije tražimo samo ono što nam pripada“, istakla je Vujović.

Bivši radnici “Košute” traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2.806.650 eura, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA