Berane: Pristali bi na rušenje kuća, ali uz obeštećenje

Koliko će kuća u blizini aerodromske piste u Beranama, morati da se ruši, ako dođe do ponovnog pokretanja te zračne luke, još se ne zna. Investitor nije dostavio idejno rješenje, pa u Opštini nemaju precizne podatke. S druge strane mještani koji su na tom prostoru nelegalno gradili objekte, očekuju da budu adekvatno obeštećeni. 

“20 godina živim ovdje, ako je za Berane da bude malo bolje slažem se samo da nam se islati”, kaže, – mještanka Milanka Stijović.

I mještanin Zoran Božović kaže da bi aerodrom u Beranama bila dobra investicija.

“Malo je to teško, ali za državu i opštinu moramo sve, sam da se sve isplati”, kaže mještan Goran Stijović.

Investitor nije dostavio idejno rješenje, pa u Opštini nemaju precizne podatke. Znaju da ti objekti nejesu legalizovani.

“Dogovor je da se formira radna grupa koju bi činili predstavnici investitora, Vlade Crne Gore i Opštine Berane, gdje bi se oko svih detalja pričalo i gledalo u kom pravcu da se rješava”, kaže predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović.

Podsjetimo premijer Dritan Abazović je prilikom potpisivanja memoranduma o razumijevanju sa investitorom obećao da će biti obeštećeni svi građani čije kuće budu morale da se ruše zbog izgradnje aerodroma u Beranama, bez obzira na to jesu li legale ili ne.

Izvor, foto: RTCG

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Čuš da se isplate kuće koje su nelegalne !!! Zemlja čuda !

NIKŠIĆ PROGNOZA