URA: Abazović još jednom razotkrio vrh kriminalne piramide, tužilaštvo da reaguje

Iz Građanskog pokreta(GP) URA saopštili su da sve ono što je u proteklih godinu dana premijer  Dritan Abazović govorio o kriminalu u Crnoj Gori i ljudima koji se nalaze na vrhu kriminalne piramide iz dana u dan samo se potvrđuje kao tačno.

Ističu da je juče nakon dojave o bombi Uprava policije pronašla u soliteru kod hotela “Podgorica” protivzakonitu opremu koju mogu da posjeduju i koriste samo policija i vojska, i to pakete i vreće u kojima su se našli veliki broj pancira, zaštitnih vojnih maski, baklji, palica, fleš i dimnih bombi, razna pirotehnička sredstva, kao i startni – gasni pištolj.

,,Kada imamo u vidu sve što se dešavalo i što je prijetilo da se desi u prethodnih par godina, jasno se potvrđuju optužbe premijera Dritana Abazovića da su ljudi povezani sa BEMAX-om u više navrata pokušavali da destabilizuju državu izazivajući sukobe, što im na sreću Crne Gore i njenih građana do sada nije pošlo za rukom“, navode iz GP URA.

Zbog svega toga, smatraju, na vrhu prioriteta za dalji napredak Crne Gore im je borba protiv protiv organizovanog kriminala i korupcije.

,,Zbog suprostavljanja svim onim ljudima koji su u prethodnih 30 godina bili nosioci kriminalnih aktivnosti, smo konstantno, a pogotovo premijer Dritan Abazović, bili na udaru njihovih portparola u političkom životu Crne Gore i njihovih propagandnih medija“, dodaju.

Pohvalili Upravu policije na uspješnoj akciji, a Tužilaštvo pozvali da reaguje.

,,Sada je na Tužilaštvu da svojim istražnim radnjama dođe to stvarnih vlasnika ove opreme. Sigurni smo da svi građani i građanke žele da žive u državi u kojoj je ona jača od mafije, zato borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu, a na državi, njenim institucijama, kao i svim budućim vlastima ostaje da tu borbu dovedu do kraja, jer je to jedini put koji Crnu Goru može voditi dalje naprijed“, zaključuju iz GP URA.

NIKŠIĆ PROGNOZA