Stari aerodrom: Žena koju je udario automobil lakše povrijeđena

Policija je identifikovala žensku osobu iz sobraćajne nezgode koja se juče dogodila u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Kako je saopšteno iz policije, u nezgodi je zadobila lakše povrede, prenosi RTCG. 

Uprava policije, o svemu je obavjestila osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da mu se dostave spisi na ocjenu i mišljenje.

Mnogi kažu da se upravo na ovom primjeru može vidjeti kakvo je društvo ali i ljudska priroda. Neko pomogne, neko je ravnodušan.

Sanja Keković, koja je svjedočila udesu, kaže da, sem radnika iz prodavnice, niko nije prišao.

„Žena je bila u šoku. Vozač je izašao odmah, kažu kolege da je odmah izašao iz kola da joj pomogne. Kada su čuli udar, toliko je bio jak da je staklo na izlogu prodavnice zamalo puklo. Radnici su pomislili najgore, ali kada su izašli nijesu mogli da vjeruju šta vide. Ona je ustala odmah. Mi smo u šoku bili vidi se i na snimku. Imala je povredu na ruci i na licu“, kaže Keković za TVCG.

Na pitanje imamo li saosjećanja i možemo li se osloniti na stranca kada smo u nevolji, psihološkinja Stela Burzanović kaže:

„Sve je individualno. Sve zavisi od samog sklopa ličnosti i ovo što kažete više je tih nijemih posmatrača i tu se dešava da ne znaju da li da pomognu ili ne. Ako izostane pomoć javlja se osječaj krivice i ona empatijska uznemirenost. Zato nam naknadna pamet i komentarisanje na društvenim mrežama ne trebaju, već da se pokažemo na djelu kada se ukaže prilika.“

Burzanović ističe da je ovo gorući problem društva, svijeta generalno.

„I ako želimo nešto da mijenjamo treba da krenemo od pojedinca, od sebe samih i sami biti nekome uzor. Hajde da radimo na toj empatiji, na širenju saosjećanja i ako možemo da pomognemo, ako smo se možda ukočili u tom momentu, može biti reakcija da se pozove 122, 123, koliko toliko se pomogne osobi“, dodaje ona.

Podsjetimo, osumnjičeni da je udario žensku osobu, Podgoričanin N.Ć. (21) priveden je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica gdje su od njega prikupljena obavještenja u svojstvu građanina.

Foto: Screenshot/RTCG

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Nekoliko šiba po nju ako je kriv. Da plati ženi odštetu za preživeli šok i za povrede
Ovoj ženi je naneo veliki stres ,razbio njen organizam. Žena ce imati posledice stresne a bogami i s vremenom velike bolove. Dobro da joj nije bubrege odvalio đubre

NIKŠIĆ PROGNOZA