Lazović pao na osnovu optužbi koje je Koprivica otvorio

Bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšen je na osnovu optužbi koje je Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica otvorio na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu u aprilu prošle godine kao tadašnji predsjesnik tog skupštinskog tijela.

„U oktobru 2021. pokrenut je postupak protiv osobe koja je posjedovala karticu preko koje je i skinuta zabrana ulaska unutar MUP-a odnosno Uprave policije. To je bila izvjesna službenica Ivanišević i pokrenut je i dodijeljen je predmet u okviru ODT-a kojim je rukovodio Nikola Boričić tužiocu Vukasu Radonjiću. Počela su prikupljanja obavještenja i osumnjičena je rekla da je bila na odmoru a karticu dala službeniku Đuroviću. Nakon toga počelo je prikupljanje obavještenja od Đurovića i kazao je da je on skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću“, kazao je Koprivica, prenosi RTCG.

On je dodao da je Đurović nakon toga kazao da je to učinio po nalogu Aleksandra Boškovića policijskog službenika koji je potvrdio da je to uradio al po nalogu Enisa Bakovića koji je tada bio pomoćnik direktora Uprave policije.

„Tada se dešava drama u Osnovom državnom tužilaštvu u PG koju smo na Odboru rasvijetlili a koja vodi do Lazovića i Katnića koji su danas uhapšeni i stajali na vrhu piramide uz političku podršku Mila Đukanovića“, kazao je Koprivica.

On je kazao da je slučaj Miljkovića i Belivuka jedan od prvih javno dokazanih primjera kriminalnog djelovanja Katnića i Lazovića.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA