Produžen pritvor Veljoviću, Nikočeviću i Mrkiću

Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću produžen je pritvor za još tri mjeseca.

Tu odluku donio je Vrhovni sud, koji je pritvor produžio i Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću.

Veljović, Nikočević i Mrkić uhapšeni su krajem jula, u akciji Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije Aleksandra Mrkića, koji se sumnjiči za krijumčarenje cigareta.

„Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.20/23 od 20. oktobra 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih V.V., N.M. i M.N. donijelo je Rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 24. januara 2024. godine.

„Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore.

„Podsjetimo, okrivljenima je pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 25. jula 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 23. avgusta 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 24. januara 2023.godine“, saopštio je Vrhovni sud.

Foto: Luka Zeković/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA