(VIDEO) Policija potvrdila: Na Obzovici poginule dvije osobe, više povrijeđenih

Najmanje dvije osobe stradale su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje – Budva kada je došlo do slijetanja autobusa firme „Papović“ sa kolovoza u provaliju dugu 15 metara, saopštili su nam iz Uprave policije. Na mjestu nesreće su predstavnici tužilaštva, kao i pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasne službe. U autobusu je bilo više od 30 putnika. U toku je pretraga terena. U KCCG dovezena je jedna osoba sa teškim tjelesnim povredama, dok je veći broj putnika hospitalizovan u cetinjskoj bolnici. Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je da se čeka elevator iz Podgorice da podigne autobus da se vidi ima li još tijela ispod.

Iz OKC-a Uprave policije su kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.

„Danas u 12:10 sati, sletio je autobus na putu između Budve i Cetinja“, kazali su iz OKC-a.

Autobus firme „Papović“ trebalo je da prevozi putnike na relaciji Nikšić – Podgorica – Cetinje – Budva – Kotor.

„Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu je bilo 24 vatrogasca“, rekao je Popović.

Dodao je da je 17 osoba povrijeđeno i dovedeno je u cetinjsku bolnicu, sedmoro osoba je bez povreda, jedna osoba prevezena je u KCCG a dvije osobe su poginule.

„To su brojke za sada. Čeka se elevator iz Podgorice da podigne autobus da vidimo ima li tijela ispod“, saopštio je Popović.

Iz OKC-a Uprave policije su nam kazali da se detalji nesreće još utvrđuju.

Autobus je iz Nikšića krenuo u 9:44 časova. 

Vozila vatrogasne i hitne pomoći stigla su na lice mjesta i službenici izvlače povrijeđene. Dio povrijeđenih je transportovan u KCCG a drugi u cetinjsku bolnicu. 

„Sve raspoložive jedinice su na licu mjesta, kao i službe HMP i Direktorata za vanredne situacije“, saopštili su iz Uprave policije. 

Uviđaj je u toku. 

Foto: RTCG

Video: Patrola CG/ Viber, RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA