(VIDEO) Tragedija u Nikšiću: U požaru stradali dva brata i snaha

U požaru koji se sinoć dogodio u naselju Budo Tomović stradala su braća B.K. (24) i M.K (32), kao i I.A. koja je nevjenčana supruga B.K..

Komšinica stradalih u požaru, Milenka Srdanović kazale je da je njen suprug Momir čuo da je puklo nešto.
„Izašao je na prozor i rekao gori baraka i onda je izvukao šlauf iz šahte i branio našu baraku i uporedu gasio požar na njihovoj onoliko koliko je mogao“, kazale je ona dodajući da su njihove komšije juče slavile Bajram.

Bojan Bijelović, komandir smjene Službe zaštite i spasavanja je za RTNK kazao da su od dežurne ekipe policije u ponoć dobili dojavu da je u naselju Budo Tomović došlo do požara na stambenom objektu.

„Na lice mjesta stigli smo u 00.05 časova i zatekli smo požar na stambenom objektu u razbuktaloj fazi. Od komšija i prijatelja dobili smo informaciju da se u objektu nalaze lica“, istakao je Bijelović.

Prema informacijama do koje je na licu mjesta došao Portal RTNK u baraci su živjeli supružnici, romske nacionalnosti, koje su vatrogasci u toku gašenja požara zatekli u unutrašnjosti. Davali su znakove života, ali su nakon evakuacije iz plamenom zahvaćene barake odmah preminuli.

U objektu je bila još jedna muška osoba, čije ugljenisano tijelo su vatrogasci pronašli u objektu.
Istraga o nesreći je u toku. Policija je uzela izjave od više lica koja žive u blizini mjesta tragedije, kao i od rodbine stradalih supružnika.

NIKŠIĆ PROGNOZA