Filmska potjera u Španiji: Uhapšen državljanin Crne Gore

Situaciju kao iz filma doživjela je španska policija u Benidormu, koja je uhapsila državljanina Crne Gore (35), za kojim je naša zemlja tragala zbog šverca droge.

 Španski mediji prenose da je policijska intervencija počela nakon što je on, tokom rutinske kontrole u centru grada, ignorisao signale policajaca i velikom brzinom prošao kontrolni punkt.

Policija je krenula u potjeru, a on je, vozeći velikom brzinom i nepoštujući saobraćajne znakove, ugrozio bezbjednost drugih vozača i pješaka.

Policajci su morali da se sklone s puta kako ih ne bi pregazio.

Na kraju, piše abc.es, izašao je iz vozila i pobjegao sa lica mjesta.

Nakon što je presretnut, predstavio se kao državljanin Češke. Sve vrijeme pružao je otpor, čak i napao jednog od agenata, pokušavajući da izbjegne hapšenje, prenosi portal todoalicante.es.

 Kod njega je pronađeno je 11.510 eura, 22.8 kilograma, kao i vaga.

Uhapšen je zbog više djela – trgovine drogom, napada na policijske službenike, kao i ugrožavanja bezbjednosti na putevima.

Posebno iznenađenje uslijedilo je nakon što se legitimisao ličnom kartom i vozačkom dozvolom iz Češke, za koje se pokazalo da su lažne.

Nakon uzimanja otisaka prstiju, otkriveno je da je riječ o crnogorskom državljaninu.

Ispostavilo se da ga je potraživao sud u Madridu, ali i Interpol Crna Gora.

On je prije nekoliko godina uhapšen na granici Albanije i Crne Gore nakon što je, sa još dvije osobe, na konju pokušao da prokrijumčari 128 kilograma skanka u Crnu Goru.

Pobjegao je iz zemlje i krio se u Španiji.

Foto: Policia Nacional

NIKŠIĆ PROGNOZA