Šćekić: Nadam se da će se atmosfera u društvu i politici mijenjati na bolje za poslenike javne riječi

Novinari u Crnoj Gori dugo vremena nijesu uživali slobodu koju bi morali imati u poslu kojim se bave i, slobodno mogu reći s obzirom na prirodu profesije, koji i žive, poručio je ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić.

„Želim da čestitam svim novinarima u Crnoj Gori njihov dan koji je od posebnog značaja, jer slobodno novinarstvo je sloboda svakog građanina. Ustaljeni naziv sedma sila, ili četvrta grana vlasti, pokazuje značaj i uticaj koji njihov rad ima na korekciju državne vlasti ali i na javno mjenje“, dodao je.

On je pojasnio da se ne smije dozvoliti da se ponove događaji iz prošlosti.

„Nadam se da će se atmosfera u društvu i politici mijenjati na bolje za poslenike javne riječi. I stojim iza toga da ću sa svoje pozicije dati maksimalan doprinos tom cilju“, dodao je.

On je rekao da od novinara očekuje da budu profesionalni, nepristrasni, odgovorni i pravdoljubivi.

„Da uspijete da se otrgnete od zloupotreba, kako bi sloboda izgovorene riječi bila poštovana i na najbolji način shvaćena. Sloboda medija mora biti premisa svakom političaru, ali i vlasnicima medijskih kuća. Naša je obaveza da im pružimo sigurniji ambijent za rad, a vaša bolje ekonomske uslove, kako bi mogli što profesionalnije da obavljaju svoj posao“, poručio je.

On je naveo da sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ novinarima trebaju da budu, kako kaže, vodilja kroz izazovan ali i uvažen poziv.

Foto: Ministarstvo

NIKŠIĆ PROGNOZA