Hadžić: Ambicija da modernizujem SPP je bila nerealna

Doskorašnji predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Seid Hadžić kazao je da ne želi gubiti vrijeme ni energiju na „petparačke priče“, već da radom želi popraviti stanje bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

On je reagovao na saopštenje potpredsjednika SPP-a Meska Đurđevića, koji je kazao da Hadžić uz pomoć funkcionera Pokreta Evropa sad i predsjednika Stranke pravde i pomirenja u Srbiji Usame Zukorlića pokušava „nezakonito steći poslanički mandat“.

Hadžić je rekao kako je očigledno da će „ta grupa građana ostati na političkim marginama“ Crne Gore, te da je njegova želja da SPP modernizuje bila nerealna ambicija njegove „slijepe i iskrene emocije“.

„Uvažavajući jedan od osnovnih životnih principa da ne pljujem u tanjir iz kojeg sam jeo, već mjesec dana pokušavam da ne odgovarim na besmislice koje plasiraju moje (sad već) bivše stranačke kolege. Vrlo očigledno da, kao i prije mog dolaska, tako i nakon mog odlaska, ova grupa građana će ostati na političkim marginama Crne Gore, sada je već jasno svima i zašto“, naveo je Hadžić.

Podsjeća da je, otkako je preuzeo čelo stranke, između ostalog, sa dva odbornika postali dio lokalnog parlamenta u Rožajama, te da je kao predsjednik SPP-a uspio da ostvari i „dugo sanjani parlamentarni status“.

„Ono što sam izgubio iz vida od početka ovog procesa je ono što se dogodi mnogim zaljubljenim osobama, a to je, da koliko god voljeli svog partnera, uzalud je nadati se je da ga možete promijeniti. Tako je moja ambicija da ovaj subjekat modernizujem u stvari bila nerealna ambicija moje slijepe i iskrene emocije.

„Jasno je da ova grupa predvođena sujetom najstarijeg, koji ih drži za taoce svoje bolesne ambicije, svoje političko postojanje bazira na ‘časnim porazima’ i valjanju u političkom blatu, ali i sabotiranju svake prilike da oni pojedini časni ljudi od njih, preuzmu odgovornost i učine nešto za svoj narod.

„Nejasno je da li to rade iz straha od svog (ne)znanja i nedostatka hrabrosti da preuzmu odgovornost ili pak to rade za tuđe interese, kako bi druga grupacija koja drži monopol u predstavljanju Bošnjačkog naroda u odnosu na njih izgledala superiorno“, dodao je Hadžić.

Odgovor na to će, kako je kazao, pokazati vrijeme.

„Vrijeme pred nama će i pokazati da će bošnjački narod konačno imati pravog predstavnika u parlamentu Crne Gore ako Bog da. Iz odgovornosti prema toj činjenici i ukazanom povjerenju od strane Pokreta Evropa sad! ne pada mi na pamet da gubim vrijeme ni energiju na petparačke priče, već svu svoju moguću energiju ću usmjeriti na rad kako bih iole popravio stanje bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Zato je ovo moj prvi i poslednji odgovor ovoj političkoj grupaciji. Uz svoj narod“, zaključio je Hadžić.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA