Turska: U autobuskoj nesreći poginulo devet, povrijeđeno 30 osoba

U prevrtanju autobusa u okrugu Ajdinčik u južnoj turskoj provinciji Mersin poginulo je devet osoba, a 30 je povrijeđeno, od kojih je 13 teže, prenosi Agencija Anadolija.

Međugradski putnički autobus, koji je vozio na putu za jugoistočnu provinciju Mardin iz okruga Marmaris na zapadu Mugle, udario je prilikom skretanja u barijeru na izlazu iz tunela i prevrnuo se.

Nakon nesreće, ekipe hitne pomoći, kao i timovi za potragu i spašavanje te vatrogasne brigade odmah su upućeni na mjesto događaja.

Povrijeđeni su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnice.

Guverner Mersina Ali Hamza Pelivan kasnije je rekao da se nesreća dogodila oko 1.15 sati po lokalnom vremenu, na relaciji Mersin-Antalija.

„Želim božju milost našim preminulim građanima i saučešće njihovim porodicama. Želim brz oporavak našim povrijeđenim građanima“, naveo je guverner.

Pelivan je takođe rekao za agenciju Anadolija da je 13 povrijeđenih u teškom stanju.

Navodeći da se istraga o nesreći nastavlja, guverner je dodao da je vozač „zbog pljuska i mokre ceste izgubio kontrolu na izlazu iz tunela“, dodajući da nesreću istražuje javni tužilac.

Dodao je da je saobraćaj između Antalije i Mersina otvoren u oba smjera.

Nesreću su snimile kamere na autoputu. Na snimku se vidi kako autobus velikom brzinom ulazi u krivinu, udara u barijeru i pada u jarak.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA