Nove prijetnje bombama na osam aerodroma u Francuskoj

U Francuskoj su i danas upućene prijetnje bombama na osam aerodroma, od kojih je na tri u toku evakuacija, javila je TV BFM.

I prethodna dva dana više francuskih aerodroma primilo je dojave o bombama, za koje je utvrđeno da su lažne. I Versajski dvorac, kao i muzej Luvr su iz istih razloga nedavno bili evakuisani.

Uhapšen je danas 37-godišnjak zbog sumnje da je u četvrtak uputio lažnu dojavu o bombi u palati Versaj, koja je zbog toga juče bila evakuisana, kao i još tri puta za manje od sedam dana.

Prema informacijama BFM TV, osumnjičeni, koji nema sudski dosije, živi sa roditeljima, nezaposlen je, boluje od šizofrenije i za sada policija ne sumnja u terorističke motive.

Francuska vlada je zaprijetila zatvorom i visokim novčanim kaznama za one koji upućuju prijetnje bombama, nakon što je poslije niza lažnih dojava evakuisano 15 aerodroma i otkazano 130 letova.

Francuski zvaničnici sumnjaju da su mladi i djeca možda odgovorni za to, prenio je AP.

Francuski ministar pravde Erik Dupon-Moreti okrivio je juče „male šaljivdžije, male klovnove“ i obećao da će biti pronađeni i kažnjeni.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA