Vučević: Došao bih u Crvenu zvezdu

Jedan od najboljih košarkaša u regionu, crnogorski reprezentativac Nikola Vučević (32) još jednom je govorio o svojoj ljubavi prema Crvenoj zvezdi.

Iskusni centar Čikaga veliki je navijač beogradskog tima i često prati mečeve u Evroligi i ABA ligi, a na društvenim mrežama i komentariše dešavanja u voljenom klubu, čak i u fudbalskoj sekciji. 

Kada bi postojala opcija, možda bi i zaigrao za ekipu Duška Ivanovića!

Tokom gostovanja u podkastu „ALESTO“ kod novinara Aleksandra Stojanovića NBA košarkaš je otkrio da bi vjerovatno pojačao Crvenu zvezdu kada bi sada bio „lokaut“ u SAD, poput onog koji se dogodio pre desetak godina.

Sa druge strane, crnogorski košarkaš ističe da želi što duže da igra u NBA, pa sa te strane ne djeluje realno da će obući Zvezdin dres prije kraja igračke karijere, iako trenutno ima funkciju u klubu.

„Voleo bih da završim karijeru jer sam ja tako odlučio. Ne da me isprate, nego da ja odlučim kad je kraj“, rekao je Nikola, koji je imao problema da prevede izraz sa engleskog.

Odmah zatim osvrnuo se na Crvenu zvezdu:

„Dešavalo se da neki igrači nastavljaju, a to više nije to, pa tebi ostane taj neki utisak o njima. Naravno, možda će biti te neke dvije-tri godine gdje verujem da neću biti ovaj što sam danas. Ali, da ne bude to sad baš da nema veze sa tim šta sam tokom cele karijere. Mene ljudi često pitaju da dođem u Zvezdu. Sad da je neki lokaut kao što je bio prije, vjerovatno bih došao. Prvo, ja želim da u NBA budem što duže mogu jer je najbolja liga na svijetu. Kada tamo više ne budem mogao, mislim da će to već biti prilično blizu kraja moje karijere. Da se vratim ovdje, a da to nije to i da ja ne odigram na tom nekom nivou i da bude ružan utisak bilo bi bezveze i meni i navijačima. I za NBA je tako, mislim i nadam se da ću osjetiti trenutak kad ide na dole, da više nisam pravi.“ 

Crnogorski košarkaš oženjen je Nikoletom, rođenom sestrom nekadašnjeg košarkaša Partizana Saše Pavlovića.

Veliki navijač „crno-belih“ ne utiče na klupske boje sestrića, ali njegovi sinovi imaju zadatak da Nikoline sinove „presvuku“ i ubijede da je Partizan pravi izbor!

„Kad smo tamo tatu, mamu ne zanima to mnogo, ne bavi se time…Kad dođemo ovdje onda je teže, uhvate Sašini sinovi, pa malo… Šalimo se, bude simpatično. Vjerujem da će biti podijeljeno na kraju, da će neki od njih prevagnuti ovamo, neki tamo. Možda budu i nešto drugo izabrali, vidjećemo. Ja navijam za Zvezdu jer je moj otac navijao za Zvezdu, ali recimo moj stric navija za Partizan. Oni su kao mali imali to. Ja ću pokušati da ovamo povučem, ali ne znam šta će biti“, zaključio je Nikola Vučević.

Foto: FIBA

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA