Vladan Savić: Bićemo spremni za početak turnira na Islandu

Današnjim žrijebom odličeno je da fudbaleri Budućnosti u polufinalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona igraju protiv prvaka Andore – Atletik Eskladesa.

Pomoćni trener u stručnom štabu Miodraga Džudovića, Vladan Savić, istakao je da će ekipa biti spremna za početak turnira.

„Znali smo otprilike s kim možemo da se sastanemo u polufinalnom meču. Pratili smo oba potencijalna rivala i imamo dosta informacija o njima. Takođe imamo još vremena i prostora da to i skautiramo i pripremimo na najbolji mogući način. Biće možda teško da se adaptiramo na klimu i uslove, s obzirom da se turnir igra na vještačkoj podlozi. Nakon povratka sa Zlatibora, ekipa će trenirati na vještačkoj kako bi se adaptirali i sa te strane.“

„Plavi“ se već par dana nalaze na Zlatiboru gdje odrađuju prvi dio priprema.

„Pripreme teku po po planu. Imamo odlične uslove. Momci su fokusirani i skoncentrisani, rade odlično. Nemamo primjedve ni na jedan segment. Raduje to što su svi zdravi i spremni. U suštini sve ide po planu, a imamo još dovoljno prostora da se dopunimo i što bolje fizički pripremimo“, naglasio je Savić.

Budućnost će već sjutra odigrati prvu pripremnu utakmicu.

„Sjutrašnja kontrolna utakmica protiv Jedinstva iz Užica stiže u pravo vrijeme kako bi ekipa počela da se uigrava, da se novajlije i mlađi igrači malo bolje adaptiraju. Nakon toga nas čeka još jedan duel, pa ćemo kroz taj period pokušati da sprovedemo te stvari koje smo planirali i zbog kojih smo i došli na Zlatibor“, zaključio je on.

Foto: FK Budućnost

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA