(VIDEO) Ubjedljiva pobjeda košarkaša Sutjeske protiv Kotora

U 7. kolu Prve A crnogorske košarkaške lige Sutjeska je ubjedljivo savladala Kotor 102:73 i tako upisala petu pobjedu u domaćem šampionatu.

Sutjeska je serijom 8:0 otvorila utakmicu i jasno stavila do znanja da je veliki favorit. Kotor je uspio da konsoliduje redove nakon lošeg početka, u nastavku nije dozvolio domaćinu da se ozbiljnije odlijepi, pa je rezultat nakon prve dionice bio 23:17.

Početak druge četvrtine pripao je gostima koji su uspjeli da potpuno istope zaostatak kod 25:25. Na dva minuta do poluvremena kotorani prvi put dolaze do prednosti 33:32, ali je Sutjeska uzvratila i uspjela da na pauzu ode sa dva poena viška 37:35.

Plavo – bijeli su furiozno krenuli u nastavku meča i veoma brzo stekli plus deset, međutim, Kotor bi uvijek pronašao način da odgovori i koliko – toliko zadrži priključak. Ipak, kako je vrijeme odmicalo Sutjeska je bila nadmoćnija, a prednost je nastavila da raste, pa je nakon tri perioda rezultat bio 67:49.

Posljednja četvrtina bila je formalnost jer je pobjednik unaprijed bio poznat, ali to nije smetalo domaćim košarkašima da upišu još ubjedljiviju pobjedu.
Konačan rezultat 102:73.

U domaćem timu istakli su se Tomašević i Kočović sa po 16 poena, dok su na drugoj strani Matija i Balša Jokić dodali po 15.

Ivan Roćenović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA