Grčka: Od posledica vrućina već petoro mrtvih turista, potraga za troje nestalih

Lokalno stanovništvo u Grčkoj upozorava turiste da ne potcjenjuju ekstremne vrućine, budući da je jedan Amerikanac postao peti turista koji je pronađen mrtav od početka sezone.

Njegovo beživotno tijelo nađeno je u nedjelju, prenosi Independent.

Trenutno timovi za potragu pretražuju ostrva Sikinos i Amorgos u potrazi za dvije Francuskinje i Amerikancem koji su nestali prošle nedjelje.

Gradonačelnik Sikinosa rekao je da se potraga za dvije francuske državljanke, starosti 73 i 64 godine, „intenzivirala“ nakon što su nestale pošto su u petak krenule na pješačenje.

– Bili smo napolju cijelo jutro u potrazi. Došli su dobrovoljci sa Santorinija, tražili su vatrogasci, policija, posebno obučeni pas, ali teren je kamenit i pun gudura. Napor je bio ogroman, ali područje gdje su nestale je teško za pretragu i, nažalost, još uvijek ih nismo pronašli, kazao je on.

Kako se operacije potrage i spasavanja nastavljaju, mještani navode da su isfrustrirani zbog turista koji pješače tokom ekstremnog vremena.

Dafne Tolis (44) kaže da turisti „potcjenjuju vrućine i ne znaju kakve one mogu da budu u Grčkoj“.

– Često viđamo turiste kako idu na planinarenje ili na vožnju biciklom usred dana, kada većina Grka zna da ne treba raditi nikakve fizičke vježbe, rekla je Dafne.

foto:ilustracija/envato

NIKŠIĆ PROGNOZA