(VIDEO) U KMF „Bajo Pivljanin“ iz Plužina nadaju se Sportskom centru u svom gradu

Klub malog fudbala (KMF) „Bajo Pivljanin“ najstariji je klub na crnogorskoj futsal sceni, a osnovani su 1994. godine. Pored toga što su stalni učesnici elitnog crnogorskog takmičenja ono što je upečatljivo jeste i titula iz sezone 2010/11 koja krasi vitrine ovog Kluba, ali i nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te pobjede protiv renomiranih ekipa iz Njemačke i Škotske.

„Možemo reći da je KMF „Bajo Pivljanin“  brend Plužina. Jedini je prvoligaš iz našeg grada, ali i ostali Klubovi u našem gradu zavrijeđuju pažnju i nisu zapostavljeni od Opštine“, kaže za RTNK Nikola Cicmil.

Od 2005.godine KMF „Bajo Pivljanin“ stabilan je prvoligaš. Od tada, istakao je Cicmil,  počinje i stabilnost i što se tiče finansijskog dijela jer je Opština Plužine počela da finansira plan i program Kluba.

Ipak, i danas utakmice i treninge obavljaju van svoje opštine, najčešće u Nikšiću.

„Najveći problem ne samo za Klub „Bajo Pivljanin“ , nego za kompletan sport u Pivi je ta infrastruktura. Mi imamo jedino taj otvoreni teren malih sportova i još se koristi za pojedine sportove sala Obrazovnog centra u Plužinama.Nadam se da ćemo u nekom doglednom periodu moći da vas ugostimo i u nekom Sportskom centru u Plužinama. Imamo završenu kompletnu projektnu dokumentaciju, očekujemo raspisivanje tendera“, istakao je Cicmil.

Dragana Papović

foto:privatna arhiva

video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA