Milović: Aktuelna vlast uništila Budvu, vrijeme za preporod grada

Aktuelna budvanska vlast, koja već osam godina građane drži kao taoce njihovih međusobnih sukoba i razmirica, u potpunosti je uništila Budvu, saopštio je nosilac liste “Budva može bolje, Prof. dr Nikola Milović.

Kako je kazao, za osam godina potrošeno je 350 miliona eura gradskog budžeta, a da nijedan jedini euro nije uložen u razvoj, ugašeni su nekada uspješni sportski klubovi, a kulturne manifestacije srozane do nivoa da značajno degradiraju nekadašnji imidž grada.

“Razvoj Budve u potpunosti je zaustavljen. Od nekadašnjeg lidera u Crnoj Gori danas smo grad koji je jedanaesti po visini plate u državi, a lokalna samouprava zapošljava gotovo 2.500 ljudi. Ova vlast nije napravila nijednu novo parking mjesto, nijednu novu ulicu, nijedno novo igralište ili park. Zelene površine su uništene, a stanje komunalnog reda nikad gore. Ovu vlast obilježile su međusobne svađe i razmirice zbog kojih čak treći put u četiri godine idemo na izbore. Najgore od svega – prethodnih osam godina obilježio je dramatičan pad sistema vrijednosti. Umjesto mediteranskog duha, otvorenih škura i poznatog gostoprimstva, Budva je danas poprište uličnih tuča, ubistava i leglo kriminala”, naveo je Milović.

Zbog svega ovoga – došlo je vrijeme za promjene. Vrijeme je za preporod grada, vrijeme je da na čelo Budve dođe stručan predsjednik sa kompetentnim timom. Budvi predstoji period dinamičnog razvoja i transformacije iz primorske palanke u moderan, turistički, kulturni, sportski i kreativni centar Mediterana.

“Budvani će uskoro pokazati da žele bolje. Budva će pokazati da može bolje”, zaključio je Milović.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA