(VIDEO) Nikšić: U Sportskom centru otvoren Sajam sporta

U organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih, u Sportskom centru povodom Dana reprezentacija održan Sajam sporta.

Brojni nikšićki sportski kolektivi prezentovali su na ovogodišnjem sajmu dostignuća iz svoje bogate prošlosti. Prepoznat je odavno naš grad kao rasadnik sportskih talenata, koji su dali nemjerljiv doprinos i crnogorskom reprezentativnom sportu i bili a i biće inspiracija novim generacijama, istakao je ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić.

„Ovaj sajam je prilika da se upoznamo sa radom sportskih organizacija u Nikšiću i Plužinama, pošaljemo poruku podrške našim sportistima i da promovišemo zdrav način života kroz aktivno učešće u sportskim aktivnostima, ali i da pozovemo sve u sistem kako bismo podigli školski sport na najveći nivo, kao osnovnu bazu vrhunskog sporta“, istakao je ministar.

Opština Nikšić trudiće se da svojim sportistima obezbijedi još bolje uslove, istakao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

„Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih, mnogo sredstava obezbjeđujemo i u okviru državnog budžeta za ovu godinu, a tako će biti i u narednom periodu. Ove godine završavamo važne kapitalne projekte: zapadnu tribinu stadiona Sutjeske i sportski kompleks pod Trebjesom, dakle sve ono što Nikšićani rade i koriste mi se trudimo da poboljšamo. Najvažnije je da naša djeca imaju što bolje uslove za rad, jer su ona dokazala da, i onda kada nemaju neke uslove, postižu dobre rezultate, a kad im obezbijedimo bolje uslove, možemo zamisliti tek kakvi će rezultati biti u budućnosti, i zato neka to bude poruka ovog današnjeg sajma“ , poručio je Kovačević.

Sekretar opštinskog Sekretarijata za kulturu sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović, podsjetio je na ovogodišnja ulaganja u nikšićki sport.

„Opština Nikšić prepoznaje značaj sporta i ulaganja u njegov razvoj, stoga smo ove godine izdvojili rekordna finansijska sredstva u iznosu od 1.140.000,00 evra, koja će doprinijeti daljem napretku naših sportista i sportskih klubova“, kazao je Ivanović.

Nakon pozdravne riječi, ministar Šćekić, predsjednik Kovačević i sekretar Ivanović, zajedno sa svojim saradnicima,o bišli su štandove sportskih kolektiva.

Dejan Caušević
Foto: Opština Nikšić

Video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA