(VIDEO) Golden Stejt se pobjedom oprostio od Milojevića

Dirljivo i pobjednički, Golden Stejt Voriorsi oprostili su se od Dejana Milojevića, u meču protiv Atlanta Hoksa 134:112.

Igrači oba tima na teren su izašli u majicama sa natpisom ,,Brate“. Predstavljen je i kratki film o životu regionalne košarkaške legende, pomoćnog trenera ,,ratnika“ koji je prošle sedmice preminuo u 47. godini od srčanog udara.

Meču su prisustvovali i Dejanova djeca Maša i Nikola, kao i supruga Nataša. Stiv Ker, legendarni trener Voriorsa, govorio je o Milojeviću.

– Smijeh je savršen. Dejan se konstantno smejao i šalio. Težak je sam trenutak što smo na ovu utakmicu došli bez Dekija. Svi nosimo majice njemu u čast, a na video bimu je njegova slika na kojoj se smije. Teško je, jer je sve ovo za nas i dalje nestvarno… Prije samo nekoliko dana je bio sa nama i niko nije mogao da se spremi na ovo. Moramo da se držimo i pokušamo da odigramo utakmicu u čast našeg brata – rekao je Ker uoči meča.

Igrači Voriorsa, u dresovima na kojima je umjesto prezimena pisalo ,,Deki“, nijesu mogli da zadrže suze dok se film o Milojeviću prikazivao u dvorani.

Meč je riješen u drugom poluvremenu, koje su Voriorsi dobili sa 21 poenom razlike. Kaminga je obilježio duel sa 25 poena uz devet skokova, bez promašaja iz igre (čak 11-11). Superstar Kari dodao je takođe 25, a slavni bek Tompson 24 poena – najbolji igrači ,,ratnika“ bili su inspirisani.

Plejmejker Jang je upisao 23 poena uz po sedam skokova i asistencija, a bek Bogdanović 17 poena za Atlantu. Golden Stejt je na 12. mjestu Zapadne konferencije sa učinkom 19-22, a Atlanta deseta na Istoku (18-26).

Foto: Screenshot/Youtube/Bleacher Report

NIKŠIĆ PROGNOZA