Veliki uspjeh crnogorskog fudbala – omladinci u elitnoj rundi kvalifikacija

Veliki uspjeh crnogorskog fudbala – omladinska reprezentacija Crne Gore plasirala se u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i to ispred velike Engleske!

Tim Gorana Perišića je odradio svoj dio posla, savladao Vels 3:0, ali je dočekao i poklon – iako je već izborila plasman u narednu fazu, Austrija je odigrala muški protiv Engleske, remizirala sa sa selekcijom Gordog Albiona i ostavila ga na 3. mjestu, da kolijevka fudbala čeka da li će proći kao jedna od pet najboljih trećeplasiranih selekcija iz 13 grupa.

U mnogo teškoj poziciji bila je Crna Gora pred treće kolo, ali karte su se se „poklopile“ – zaslugom, naravno, naših fudbalera, koji su pregazili Velšane i servirali im slatku osvetu za martovski remi u konkurenciji kadeta, kada su naši fudbaleri bili na pet minuta od Evropskog prvenstva (2:2).

Dobar dio fudbalera koji je večeras nastupio igrao je i tada, u Kardifu.

Novi duel sa Velšanima, koji su u meč ušli sa dva boda, svjesni da ih pobjeda vodi dalje, riješen je već u 1. poluvremenu.

Vođstvo je već u 2. minutu donio Stefan Golubović, koji je iskoristio veliku grešku protivničkog golmana, u 30. ga je nakon prekida i spretne reakcije povisio Bodin Tomašević, a sve dileme u 40. riješio Balša Mrvaljević iz penala, koji je izborio Medojević.

Toliko sigurno djelovali su Perišićevi fudbaleri da Velšani, i pored prividne dominacije, nisu bili ni blizu da postignu počasni gol u nastavaku.

Crna Gora je, s druge strane, mogla i ubjedljivije da slavi, tresla se prečka protivničkog gola.

Ovo nije prvi put da se omladinci Crne Gore plasiraju u elitnu rundu, ali način na koji su to uspjeli ovoga puta – ispred velikana Engleske, iako su pred posljednje kolo bili u gotovo izgubljenoj poziciji, pokazatelj je i najava da ova generacija nije kao ostale; da je talentovanija i bolja nego prethodne.

Foto: Luka Zeković/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA